T25 Schoenen met antislipzool

Soort werk: 
Mengen-structuurverbetering
Opslag
Knelpunten: 

Duwen/trekken

Type oplossing: 
Technisch
Oplossing voor: 
  • Het duwen / trekken van pallets met dozen ingrediënten (tot 600 kg) of ketels met bv. confituren (tot 1000 kg) met handpompwagen.
  • Het duwen / trekken van ketels of euronorm wagens. 
Beschrijving: 

Duwen en trekken van zware objecten is extra zwaar als de vloer glad is. Dit geldt vooral voor het nemen van bochten en bij het op gang komen en afremmen. De wrijvingsweerstand tussen vloer en schoen verschilt sterk tussen verschillende schoenen. Dit kan (gedeeltelijk) opgelost worden door het gebruik van een schoen met antislipzool. Schoenen met een stalen neus zijn verplicht als er enig risico is op afknellen van de voet. In koek- en snoepfabrieken is dit in het algemeen in de gehele fabriek het geval. De demping van de zool is een belangrijk criterium voor mensen die langdurig moeten staan. 

Uitvoeringsvormen

  • De aanduiding “antislip” is vaag, de verschillen tussen verschillende antislipschoenen zijn groot. Daarnaast is er een verschil in antislip tussen een nieuwe en een oudere schoen. 
  • Als de zool van de schoenen vervuild raakt (vooral afhankelijk van het soort profiel), worden de antislip eigenschappen minder. 

Prijsindicatie: € 

Leverancier: Polichlo Holland (Groningen), Shoes for crews, Arboss Safety Shoes

Beoogde effecten
Arbo / ergonomie effect: 

Minder kracht zetten bij het rijden met zware lasten. 

Efficiency effect: 

Bij gladde vloeren en slechte schoenen is de kans op botsingen en schade groot. 

Bijkomstige arbo-risico's: 

geen

Voordelen: 

geen

Nadelen: 

geen

Implementatie
Invoeringstermijn: 

Direct

Kosten: 

Prijsindicatie: € 50,- tot € 75,- per paar. 

Gebruiks/variabele lasten: 

geen

Bijkomende kosten: 

Het vinden van goede schoenen (testen) en vervolgens het aanmeten van de schoenen voor de verschillende medewerkers met ieder hun eigen voetvorm en persoonlijke wensen is arbeidsintensief. Er zijn leveranciers die voor een vast bedrag per medewerker alle werkzaamheden uit handen nemen. 

Reactie toevoegen